“Sovražim tek in ti ga lahko tudi” – Brendan Leonard

Iščeš zabavno, lahko čtivo zase ali svojega najljubšega prijatelja tekača? Najdeš ga v knjigi Sovražim tek in tudi ti ga lahko Brendana Leonarda. NUJNO ČTIVO ZA LETOŠNJE POLETJE <3

NAROČI TUKAJ

Šaljiv in hkrati občutljiv vodič, poln motivacijskih in presenetljivih nasvetov ter poučnih razpredelnic in diagramov za tekače, ki tek hkrati ljubijo in sovražijo.

Na splošno bi rekel, da to knjigo najtopleje priporočam, vendar mi nikar ne verjemi na besedo in jo raje preberi. Vzemi jo s seboj na vse pustolovščine (no, morda teka ni med njimi) in v njej poiščeš motivacijsko brco v rit, ki jo tu in tam potrebujemo vsi, ne glede na to, kaj počnemo. Iskreno si želim, da bi jo prebral pred letom ali dvema, ko sem bil zadovoljen že s tem, da sem pretekel pet kilometrov na dan, saj sem občasno teže našel motivacijo za tek. Danes tečem na daljše razdalje in malo manj pogosto, in zdi se mi, da mi ta knjiga pomaga, da ostanem motiviran in se spravim ven.

Leonardova knjiga ni klasičen priročnik za boljši tek, ampak nas uči, kako uživati v teku. Med njegovimi lekcijami najdemo dragocen nasvet, da je hoja popolnoma legitimen del teka. “Ni nobenega pravila pri teku, ki bi izključeval hojo,” pravi Leonard, s čimer pomirja vse, ki se občasno ustavijo med tekom.

“Sovražim tek in ti ga lahko tudi” je knjiga, ki bo navdihnila vse, ki se kdaj borijo z motivacijo za tek. Leonardov humor, iskrenost in praktični nasveti nas opomnijo, da je tek lahko čudovit, tudi če ga včasih sovražimo. Knjiga nas spodbuja, da se smejimo sami sebi, uživamo v trenutkih in predvsem – vztrajamo. Čeprav morda nikoli ne bomo popolnoma vzljubili teka, lahko z Leonardovo pomočjo najdemo načine, kako ga vsaj manj sovražiti.

NAROČI TUKAJ

No Comments »

Rollback on junij 28th 2024 in prosto

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply