O avtorju

Boj se manj, upaj več; jej manj, žveči več; pritožuj se manj, dihaj več; govori manj, povej več; sovraži manj, ljubi več; in vse dobre stvari bodo tvoje ~ Švedski pregovor

Marko Roblek, bosi maratonec in paleolog 🙂 v zadnjem času svoje izkušnje delim s sotrpini. Ker jih imam nekaj in kej jih lahko. Zato občasno predavam, izvajam delavnice, pišem članke za Tek Plus in izlivam misli kot dežurni kolumnist v reviji Tekac.si. Ob tem vam svetujem ob nakupu minimalnih tekaških copat ali pa vam celo naredim sandale! Za debato me poiščite na Twitterju, še raje pa se oglasite na kavi na kranjskem olimpijskem bazenu.

Zakaj Manj je več – premisleki in domislice zanimivega vsakdanjika? Ker so najbolje rešitve preproste. Ker ima glava preveč idej o katerih se hoče pogovarjat, pa jih je lažje zapisat, da se z njimi ukvarja še kdo drug :). Morda tudi zato, da se kakšna zanimiva misel ne izgubi za zmeraj.

Kaj me fascinira zadnje čase:

– družina in prijatelji

– posel v  športni trgovini

– soustvarjanje Vitezov in Nočne 10ke

– bosonogi in minimalnistični tek na (ultra)maratonskih razdaljah

– prehranjevanje na paleo/primal način

– enostaven način bivanja, oblačenja, potovanj in kompleksen način doživljanja

– nove ideje

Z vami mi je lažje, na cesti in za tipkovnico. Manj je več. Se vidmo 🙂

ps. za vse tekače, ki jih firbec matra, kaj sem uspel v 20 letih sploh pokazat na cesti: 35:12 na 10km, 1:16 na polmaratonu in 2:52 na maratonu. Aha, in 75km v 7:10, pa če že vztrajate, 100km v dobrih 13 urah. Ni bogve kaj, a meni je čisto zadosti :).

Comments Off on O avtorju

Rollback on november 18th 2010

Comments are closed.