Movember po movembru

A veste, kaj je Movember? Gre za gibanje, ki po celem svetu v mesecu novembru zavzema za izboljšanje zdravja moških, za boj proti moškim rakom kot je tisti na prostati in testisih, zbira prostovoljne prispevke in opozarja na diskriminacijo vseh lastnikov brkov, muštac po domače. Kako to dela? Tako, da si tisti, ki se v tem mesecu pridružijo gibanju, puščajo brke.

Movember je besedna zveza setavljena iz angleške okrajšave za brke Mo (=Moustache) in imena meseca novembra. Mo Bros (člani gibanja) so se v samo osmih letih razpasli po celem svetu :)Več o gibanju in namenu lahko preberete tukaj.

Ker so mi osebno vse vrste obraznih kocin zelo domače in mi britje ni najljubši šport, letos ni bilo težko pristopiti zraven. Na čisto obrit za začetek, občasno popravljen vmes (brki so nedotakljivi!) in izdatno brkat na koncu meseca. Odzivi: vsekakor sem pokasiral marsikakšen pogled, tudi vprašanje semtertja pa nebroj zabavnih komentarjev. Še nekaj evrčkov se je zbralo. Namen dosežen, mesec oddelan.

A za razliko od tistih, v vseh ostalih mesecih redno brijočih se, ki so z olajšanjem dočakali včerajšnji dan, sam nisem besno planil na klinco in si hitel odstranjevati celomesečnega prirastka. Nope, brki pri meni ostanejo. Pa čeprav jih bo slejkoprej dorasla in prerasla ostala brada.

Z veseljem pokažem, da se v svetu poraziranih, polizanih in polepšanih fantov najde tudi še kak dedec. Ki je kosmat in ponosen na to.

ps. Manj je več, a ne manj kocin ampak manj klinc, žavb, afteršejvov. Več svobode. Pa še žena se je ravno navadila 🙂

4 Comments »

Rollback on december 1st 2011 in bivanje, zdravje, življenjski stil

4 Responses to “Movember po movembru”

  1. mojcej responded on 01 Dec 2011 at 13:00 #

    ja, saj si res prav luštkan z brki, no 🙂

  2. Rollback responded on 01 Dec 2011 at 13:15 #

    Mojcej, sej mi bo še nerodno 🙂

  3. Iztok responded on 06 Dec 2011 at 11:26 #

    Meni zgledaš kot kakšen detektiv :))

    Pri nas nisem opazil kaj veliko brkačev, v Londonu pa je skoraj vsak drugi fural brke. Eni res velike, urejene, spet drugi čisto majhne – jebačke 🙂

    Dobri ste, ni kaj!

    p.s.: bi si jih jaz tudi pustil, pa me ful bode.

  4. Rollback responded on 06 Dec 2011 at 20:01 #

    Bode bolj tvojo ženo, ne? 🙂

    grem raziskovat za naslednji primer

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply