Moje Nočne 10ke

A veste tisto, ko vas kdaj vprašajo, kje se vidite čez 5 let? Odgovor se velikokrat zdi dokaj preprost, še posebej, če ga napajajo ambicije in preveva optimizem. Verjamem, da se marsikdaj napoved tudi uresniči. A če bi mene kdo pred petimi ali šestimi leti vprašal isto, si niti v sanjah ne bi uspel predstavljati svoje sedanje realnosti. Za mano je nekaj izjemnih let, življenjskih dogodivščin, sprememb in izkušenj. Veliko jih dolgujem tudi Nočni 10ki.

Po šesti uspešni izvedbi te tekaške prireditve, ki smo jo rodili pred dobrimi petimi leti ne ostajam ravnodušen. Ravno obratno! Nihče od nas si takrat ni predstavljal, kaj se bo razvilo iz neke male a odločne ideje. Vsako leto posebej smo negovali tega našega otroka, da je zlezel iz plenic in se postavil na svoje noge. So bili v teh letih tudi težki trenutki, dvomi in živčne vojne. Pa napor, razočaranja in garanje. A sam osebno ne obžalujem čisto nič. Ogromno sem se naučil v teh letih dela na tem unikatnem projektu. Spoznal sem ogromno ljudi, izpilil kar nekaj veščin in nenazadnje našel ekipo pravih prijateljev in sodelavcev, zaradi katerih se z veseljem oziram tudi v prihodnost…

Če imate željo, možnost in priložnosti, zelo priporočam, da se lotite svojih lastnih samosvojih projektov. Tudi če razen vas nihče ne verjame v njih. Ne glede na izzid bo nagrada ogromna!

Prav ta mesec mineva 20 let od mojega prvega tekaškega kilometra. Pet let je že, odkar sem se lotil podjetništva in samosvoje poslovne poti. Doma imam izjemno potrepežljivo ženo in tri zdrave male razbijače. Družim se z bosonogci od vsepovsod. Uživam v dobro zapečenem kosu mesa. Enkrat na leto pa s kolegi na Bledu gostim par tisoč tekačev dobre volje. Kaj več bi si še lahko želel? Tudi Nočna 10ka je kriva, da sem to, kar sem. Hvaležen sem, da sem del te zgodbe. Upam, da bom še zelo dolgo.

7 Comments »

Rollback on julij 28th 2012 in organizacija, življenjski stil

7 Responses to “Moje Nočne 10ke”

 1. mojcej responded on 30 Jul 2012 at 08:13 #

  Na Nočni10 sem bila samo enkrat, a takrat ste me tako navdušili, da jo vsem priporočam. In se vsako leto jezim, ker letni dopust pade ravno na datum meni najlepše slovenske tekaške prireditve.
  Ampak drugo leto PRIDEM!!!
  Ker takega vzdušja ni nikjer!

 2. Rollback responded on 30 Jul 2012 at 08:49 #

  Mojcej, hvala in dobrodošla! 🙂

 3. Komunalc responded on 30 Jul 2012 at 09:18 #

  Čudovito napisano. Prav v stilu. Preprostno, minimalistično in predvsem srčno.

  Kapo dol.

 4. Ajax responded on 30 Jul 2012 at 13:14 #

  Dragi profesor, kot že večkat povedano, tak kot si “vlečeš” množice. Z zagonom in dobro energijo. Zapis zadane “žebljico na glavico” oziroma po paleo verziji “prasico v ledvico” in ni kaj dodati. Morda le to, da se jaz ne upam spraševati kje bom čez pet let…

 5. Rollback responded on 30 Jul 2012 at 15:11 #

  Komunalc, Ajax – you’re to kind!

  Prasico v ledvico mi je pa všeč. Čez pet let še vse prou pride 🙂

 6. Dan ovc in pastirjev / Day of shepherds and sheep responded on 22 Aug 2012 at 05:52 #

  […] moje nočne 10ke – Marko Roblek, manj je več blog […]

 7. celebrity event coat responded on 16 Dec 2017 at 08:57 #

  Blue Moon Collection

  Manj je več

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply