Kako preteči 10ko okoli avta ali maraton po občini…si upate?

Kdo bi si mislil: dober mesec dni nazaj smo v tekaških krogih v debatah jadikovali nad preveliko ponudbo tekaških prireditev in se ukvarjali s problemi, kako si organizirati koledar za sezono v prihajanju, sedaj pa…. Da je tragedija še večja; marsikdo ima sedaj več časa za trening, kljub omejitvam gibanja še vedno dovolj možnosti za tek, vreme in daljši dan pa gibanju v prid delujeta še dodatno stimulativno. Forma je, tekem pa ni!

V izogib frustracijam in slabi volji ter kot priložnost za sproščanje tekmovalnega naboja vam predlagam par karantenskih izzivov! S prijatelji v ožji družbi in tudi tekači in tekačicami širše “Nočna 10ka” družine se “izzivamo” že nekaj tednov in lahko vam rečem, da si ne bi mislil, da je par “virtualnih” hecov in stav lahko tako motivacijskih. Kaj pa če še vas povabim zraven?

1.Vključite se v naš Strava klub “Virtualna 10ka”

Skoraj 400 nas je že, ki se že več kot mesec dni virtualno družimo, spodbujamo, tudi primerjamo in informiramo z zanimivostmi iz tekaškega sveta. Najvztrajnejši so na teden pretekli tudi že 150 kilometrov, najhitrejši 10ko v 32 minutah, da o na novo odkritih trasah, hudih cestnih in trail predlogih (ko se enkrat sprostijo občinske meje, tekem tudi treba ne bo!) niti ne pišem. Pridružite se še vi, če ne “furate” Strave, pa pošljite kako zanimivo slikco ali traso iz vašega Garmina ali kake druge aplikacije, pa vas damo med objave.

v1

2. Karantenski “kdo je tu nor” izziv ali po domače Nora 10ka

Na kako majhnem prostoru ste sposobni odteč kako čisto spodobno razdaljo, recimo 10ko? Po navdihu mnogih tujih tekačev in ob dodatni pomoči otrok (so imeli športni dan in mi niso dali dihat) sem najprej sam zakrožil okrog svoje hiše (260x, vrtelo se mi je en teden!), potem pa je izziv padel na plodna tla tudi v naši širši tekaški skupnosti. Danica je tako recimo krožila kar okoli svojega avta (!), Andreja in Michael pa sta izziv internacionalizirala in zakrožila (hitro!) okoli Siegessäule, berlinskega znamenitega stebra zmage.

Sigurno tudi vam kaka taka traparija pride na misel? 🙂 Preberite si navodila na FB, na IG ali na Stravi, natuhtajte kak hecen oval ali kak drug vzorec, pa potegajte #nora10ka pa pokažite, kako nori ste!
ps. nabralo se je že kar nekaj izzivov, iščite po tagu na Fb #nora10ka. Menda še Igor tuhta o kroženju 😉

v2

 3. Zakaj pa ne polmaraton ali kar maraton?

Idejo je najprej priobčil in realiziral Rok, ki je Veliko noč namesto za mizo začel na cestah in potkah svoje občine. Zgledalo je izjemno suvereno.  Teden zatem sem se počutil dokaj dobro, da sem se odločil, da ga grem (vsaj idejno) posnemat. Vreme mi je šlo na roke, noge so bile kar sveže, prazne ceste občine so dobro dele, klanci malo manj. Sem se moral prejšnji dan kar pomatrat, da sem našel dovolj cest za izvedbo projekta v lastni občini, a če je to zmogel Smolko v najmanjši slovenski občini, potem ni hudir, da tudi meni ne uspe. Štiri ure in četrt kasneje sem tekmovalne ambicije letošnje pomladi uspešno zadovoljil, kolega Friko in Joža pa sta skoraj istočasno odtekla svoji polovički – če se naslednjič še zmenimo, pa imamo lahko že resno virtualno dirko.

Kot kaže, nam tekmovati v živo po domovini in tujini še nekaj časa ne bo dano, zato ne vidim razloga, da si tekmovalne sezone ne naredimo kar sami. Potegajte #virtualna10ka, da vas vidim. Če bo treba, pa zrihtam ob priliki še medalje in virtualen afterparty za vse 🙂

v3

4. Poiščite rokerja v sebi!

Tega izziva se je spomnil kdo drug kot Slavc (posredno je imel prste vmes tudi pri že prej omenjenih) in ga prvi kot challenge vrgel v kometariat. Teden pred tem je naklepal sedem zaporednih dni s z okroglo 10ko, ampak tale metalski protokol je še precej boljši …ker boste zaradi njega delali še intervale! Kaj je v prvem poskusu izvedel, si poglejte na sliki, naslednji izziv je baje Evil Eye, po domače mu recite metalski pozdrav z roko, ki vam ga izriše analitika v Stravi.

Tole bo…jeba!!! Ampak! Vsi imamo malo metalca v sebi, mar ne? Ko bodo noge spet za, pa gremo do bruhanja 🙂

v4

5. Fotke, traili, vadba doma in druge traparije

V soboto imamo virtualni trening za Nočno 10ko na FB stravi Priprave, v živo, ob 18h. Z Igorjem vas še povabiva v naslednjih dneh, zna biti zanimivo, zrihtamo zanimive nagrade, pa musklfiber, če boste zraven 🙂

Sicer pa zadnje tedne lahko na v virtualnem svetu sodelujete še na par izzivih, tudi v trailu (kolegi iz Kinvitala en tak izziv delajo na Julian Alps trail), v kolesarstvu, pohodništvu. Da ne bo kdo rekel, da mu je dolgčas! Na 10ki smo vam en nagradni natečaj pripravili že zadnjič, lahko ga celo “sfejkate”, saj se na fotki še švic ne vidi.

Ampak potem, ko že zvlečete opremo, pa se toliko pripravljate za tisto fotko…je čisto vseeeno, če greste še malo v akcijo 🙂

Tako, da ne boste rekli, da nimate idej! Uspešno karanteno še naprej. Pa pošljite kake fotke. Lahko tudi ideje za kako novo norost. Obljubim, ne bo šla v nič.

v5

1 Comment »

Rollback on april 22nd 2020 in prosto

One Response to “Kako preteči 10ko okoli avta ali maraton po občini…si upate?”

  1. zHUbCtEPjXLy responded on 13 Sep 2020 at 10:37 #

    YlbtomFcXvaqK

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply